0536 428 5623
İnşaat Sonrası Temizlik

İnşaat Sonrası Temizlik

Yeni Ev Temizliği - İnşaat Temizliği Nasıl Yapılır?

Yeni yapılmış evlerde oturmak elbette güzel ancak inşaat sonrası temizlik birçok kişi için kabus olabilir. İçinde oturduğunuz evi yaptırmak istiyor fakat, inşaat pisliğinden çekiniyor da olabilirsiniz. Nasıl olur da yeni ev temizliği kolaylıkla halledilir diye çözüm yolları arıyorsanız önerilerimize kulak verebilirsiniz. Öncelikle, mümkünse evin eşyalarını boşaltmalısınız. İnşaat yapılan odadaki eşyaları diğer odaları taşıyabilir, temizlik alanını tamamen boş bırakabilirsiniz. Eğer halihazırda ev boşsa işiniz kısmen daha kolay. Ev temizliği için gerekli malzemeler ve adım adım inşaat temizliği önerilerimiz ile en az zahmetle zorlu temizliğin üstesinden gelebilirsiniz.

 

Planlayın, Programlayın

Öncelikle inşaat temizliği için yapacaklarınızı, lazım olan temizleyici ve araçları bilmeniz gerekli. Hangi odayı sırayla temizleyeceğinizden, nereye ne kadar vakit ayıracağınıza kadar bir program çıkartarak işe başlamalısınız. Tüm tadilatlar yapılmış ve geriye temizlik kalmışsa, önce alışveriş listesi çıkarmalısınız. Süpürge, faraş, büyük çöp torbası, Cif krem temizleyici, yüzey temizleyici, saplı yer paspası, toz bezi, cam bezi gibi gerekleri not etmelisiniz. Elbette sağlıklı temizlik için temizlik eldiveni ve maske almayı da unutmamalısınız.

 

Haydi Temizliğe: Adım Adım Yeni Ev Nasıl Temizlenir? 

  • Bir faraş ve süpürge ile evdeki moloz gibi inşaat artıklarını kaba olarak temizlemelisiniz. Fazla kutular, artık kablolar, inşaat atıkları, ambalajlar bu aşamada kaldırılmalı. Çıkacak çöpler için büyük çöp poşetlerinden yardım alabilirsiniz. Matbu malzemeleri geri dönüşüme göndermeyi unutmayınız. 

  • Kaba atıkların ardından baş etmeniz gereken ilk sorun muhtemelen evin her yerini kaplayan tozdur. Münkünse elektrikli süpürge ile zemini süpürerek işe başlayabilirsiniz. Eğer evde elektrik yoksa önce hafif nemli bir bez veya paspas ile yerleri silerek toz almanız gerekir. Ardından daha detaylı ve deterjanlı temizliğe geçebilirsiniz ama önce cam ve duvarları silerek zeminin detaylı temizliğini en sona bırakmalısınız. 

  • Burada amaç, yere dökülecek tozların dökülmesi ve en son zeminin temizlenmesi. Camlar PVC kaplama ise beyaz kısımları Cif krem ile temizleyebilirsiniz. Cam üzerinde kalan etiketleri çıkarırken beyaz sirkeden yardım alabilirsiniz. 

  • Duvarları silmek için sabunlu su kullanmanız yeterli. 

  • Yüzeye uygun bir temizleyici deterjandan yardım alabilirsiniz. Ahşap zeminler için ahşap temizleyiciler, fayans yüzeyler için Cif krem size yardımcı olabilir. 

  • Sıfır ev temizliği nasıl yapılır diye düşünürken elbette boya temizliği de aklınızda soru işareti oluşturabilir. Boya lekelerini tiner ile çıkarabilirsiniz. Bu esnada evin iyi havalandırıldığından emin olmalısınız. Tinerli bez ile boya lekelerini çıkarırken bulaşık süngerinden yardım alabilirsiniz. Evi iyice havalandırmadan diğer deterjanları kullanmamalısınız.

     

Sıra Banyo/Mutfak Temizliğinde 

Boş ev temizliği nasıl yapılır dediğinizde elbette banyo ve mutfak için de inşaat sonrası temizlik püf noktaları mevcut. Banyo ve mutfaklardaki fayanslarda bol bol inşaat artığı olabilir. Alçı ve kireç yapışan yüzeylerdeki kaba artıkları çıkardıktan sonra deterjanların yardımı ile ince temizliğe geçebilirsiniz. Krem temizleyiciler ile fayans yüzeyleri ve lavaboları silmelisiniz. Duşakabin içini ve dışını silmek için sprey temizleyiciler mükemmel seçim. İnşaat sonrası fayans temizliği nasıl yapılır bilmiyorsanız dikkat. Tel gibi aşındırıcılar fayansların çizilmesine neden olabilir. İnce temizlik için diş fırçalarından yardım alabilirsiniz. Derz aralarını temizlemek için de kullanabileceğiniz fırçalara Cif amonyaklı krem destek olur ve kirler kolaylıkla arınır. Eğer yüzeylerde çizilme sorunu yoksa jilet veya bıçak ile üstten kazıma yapabilirsiniz, ancak bu esnada oldukça dikkatli olmalısınız. Yeni yapılan fayans nasıl temizlenir diye sorduğunuz birçok kişi kazımanız gerektiğini söyleyecektir, işinizi kolaylaştırmak için bir tüyo verelim. Evde bulunan çuvallarla henüz ıslatmadığınız yüzeyleri ovalayarak boya kalıntılarını çıkarabilirsiniz. Tüm artıklar arındıktan sonra alçı ve boya nedeniyle matlaşma görülebilir, bu durumda tinerli bez ile alanları silmeniz gereklidir. Fayanslarda son olarak buharla temizlik gerçekleştirebilirsiniz.  

İnşaat sonrası temizlik nasıl yapılır ve sıfır ev temizliği nasıl yapılır diye endişelenenlerdenseniz önerilerimizi dikkate alarak temizliği kolaylıkla halledebilirsiniz. Cif uzmanlığından yardım alarak, en zorlu kirleri bile dakikalar içinde ortadan kaldırabilir, yeni evinizde temizliğin keyfini sürebilirsiniz.

 

Kaynak : https://www.cif.com.tr/ev-ekonomisi/insaat-temizligi-nasil-yapilir.html

 

 


 

 

Paylaş

Yorumlar